vrijdag 27 juni 2014

Potrawka z kurczaka (Polen)

POTRAWKA Z KURCZAKA (GESTOOFDE KIP)

50 gram gedroogde paddenstoelen, afgespoeld, 30 minuten geweekt in warm water
800 gram stukken kip
5,5 deciliter water
2 stengels bleekselderij, gehakt
1 wortel, gehakt
2 eetlepels gehakte verse peterselie
25 gram boter
2 eetlepels bloem
1,2 deciliter droge witte wijn
2 eidooiers
zout
versgemalen zwarte peper
Boekweitkasza, voor erbij


Giet de paddenstoelen af, bewaar het vocht en hak ze fijn. Leg de stukken kip in een braadpan, schenk het water erbij en breng het aan de kook. Laat de kip 10 minuten sudderen. Voeg de paddenstoelen, bleekselderij, wortel, peterselie en het weekvocht toe. Breng het geheel op smaak en laat het met het deksel op de pan 30 - 45 minuten sudderen. Smelt de boter in een kleine pan. Voeg de bloem toe en roer 1 minuut. Schep de stukken kip met een schuimpaan uit de pan en leg ze op een warm bord. Roer het boter-bloemmengsel door de inhoud van de pan. Schenk de wijn erbij en breng het geheel aan de kook. Neem de pan van het vuur. Doe de eidooiers in een kleine kom en roer er een soeplepel heet vocht uit de pan door. Schenk het mengsel in de pan en roer goed. Leg de stukken kip in de saus en warm het geheel zachtjes door. Serveer er Boekweitkasza bij.

4 personen

gebied : Polen
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Poolse keuken / Ewa Michalik

Geen opmerkingen: