ĆWIKŁA (BIETENSALADE)
4 - 5 middelgrote rauwe rode bieten
1 eetlepel suiker
4 - 5 eetlepels versgeraspte mierikswortel
sap van 1 citroen
1 glas droge rode wijn
½ theelepel zout
Leg de ongeschilde bieten in een grote pan en schenk er water bij tot ze onderstaan.
Breng het water aan de kook en kook de bieten ongeveer 1 uur, tot ze zacht zijn. Neem ze van het vuur en laat ze afkoelen.
Pel de bieten en snijd ze in dunne reepjes. Stop de bieten, suiker, mierikswortel, het citroensap, de wijn en het zout in een grote pot.
Sluit de pot af. Zet hem maximaal 4 maanden op een koele plek. Serveer de salade bij koud vlees.
4 - 6 personen
gebied : Polen
gerechtsoort : bijgerecht
bron : De Poolse keuken / Ewa Michalik
vrijdag 27 juni 2014
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten