woensdag 30 april 2014

Rumpunch (Oostenrijk)

RUMPUNCH

2 sinaasappels
100 ram suiker
2 flessen rode Bordeauxwijn
1 deciliter bruine rum


Sinaasappels schillen en witte velletjes verwijderen. Sinaasappels in plakjes snijden en pitjes verwijderen. Sinaasappelplakjes in pan (geen aluminium) leggen. Suiker erover strooien. Circa ½ liter wijn erover schenken. Circa 1 uur laten staan.
Rest van wijn toevoegen. Met een schuimspaan sinaasappelplakjes eruit scheppen en in stukjes snijden. Sinaasappelstukjes in een kommetje bewaren. Op zacht vuur wijn langzaam tegen de kook aan brengen. Rum toevoegen en punch nog circa 5 minuten zachtjes laten trekken. Met soeplepel punch in bekers of hittebestendige glazen schenken. In elke beker 2 sinaasappelstukjes doen. Direct opdienen.

10 personen

voedingswaarde : 180 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 10 / 60 / 10 minuten

land : Oostenrijk
gerechtsoort : drank

bron : Allerhande februari 1989

Geen opmerkingen: