RUMPUNCH
2 sinaasappels
100 ram suiker
2 flessen rode Bordeauxwijn
1 deciliter bruine rum
Sinaasappels schillen en witte velletjes verwijderen. Sinaasappels in plakjes snijden en pitjes verwijderen. Sinaasappelplakjes in pan (geen aluminium) leggen. Suiker erover strooien. Circa ½ liter wijn erover schenken. Circa 1 uur laten staan.
Rest van wijn toevoegen. Met een schuimspaan sinaasappelplakjes eruit scheppen en in stukjes snijden. Sinaasappelstukjes in een kommetje bewaren. Op zacht vuur wijn langzaam tegen de kook aan brengen. Rum toevoegen en punch nog circa 5 minuten zachtjes laten trekken. Met soeplepel punch in bekers of hittebestendige glazen schenken. In elke beker 2 sinaasappelstukjes doen. Direct opdienen.
10 personen
voedingswaarde : 180 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 10 / 60 / 10 minuten
land : Oostenrijk
gerechtsoort : drank
bron : Allerhande februari 1989
woensdag 30 april 2014
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten