JÄGERTEE
4½ deciliter rode wijn
1 deciliter bruine rum (slijter)
½ kaneelstokje
2 kruidnagelen
2 theelepels citroenrasp (Baukje)
1 theezakje
suiker
In een pan (geen aluminium) doen: 4½ deciliter water, wijn en rum. Op zacht vuur langzaam tegen de kook aan brengen. Theepot omspoelen met heet water. Kaneelstokje, kruidnagelen en de citroenrasp in de theepot doen. Theezakje erin hangen. Hete wijnmengsel erop schenken. Jägertee op een theelichtje circa 5 minuten laten trekken. Thee in bekers of mokken schenken. Suiker naar smaak toevoegen.
5 personen
voedingswaarde : 160 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
land : Oostenrijk
gerechtsoort : drank
bron : Allerhande februari 1989
woensdag 30 april 2014
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten