BULGAARSE GROENTEN
1 deciliter olijf-, zonnebloem- of maïsolie
5 uien, gepeld en in ringen gesneden
500 gram tomaten, ontveld, ontpit en in stukjes gesneden
1 groene paprika, schoongemaakt en in reepjes gesneden
500 gram sperziebonen, schoongemaakt en in stukjes gesneden
1 klein blikje tomatenpuree
1 theelepel suiker
½ deciliter bouillon
2 eetlepels citroensap
zout
zwarte peper uit de molen
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uien circa 5 minuten. Voeg de tomaten, de paprika en de sperziebonen toe. Schep alles goed door elkaar en breng het mengsel aan de kook. Voeg de tomatenpuree, de suiker, de bouillon en het citroensap toe. Temper de hittebron en laat het groentemengsel zonder deksel op de pan zachtjes circa 20 minuten koken tot de groenten gaar zijn en het vocht grotendeels verdampt is. Breng de groenten op smaak met wat zout en peper.
4 personen
land : Bulgarije
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee
woensdag 30 april 2014
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten