HÜHNERRAGOÛT (KIPPERAGOÛT)
1 kip, van 1½ tot 2 kg
1¼ theelepel zout
vers gemalen zwarte peper
3 eetlepel boter
1/3 kop fijngehakte bleekselderie
2 wortelen, geschrapt en fijngehakt
1 raapje, fijngehakt
1 kop champignons
½ l kippebouillon
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel bloem, gemengd met
½ eetlepel zachte boter
2 eetlepel fijngehakte peterselie
Bestrooi de kip van binnen en van buiten met 1 theel. zout en peper. Smelt de boter in een kasserol en sauteer de kip op hoog vuur aan alle kanten mooi bruin. Draai het vuur zo laag mogelijk, sluit de kasserole en zet haar op een asbest plaatje. Laat het 20 minuten stoven en draai de kip een keer om. Haal de kip uit de pan en laat haar een beetje afkoelen. Verwijder het vel en de botten en snijd het vlees in hapklare brokjes. Doe de stukjes kip in een andere pan met de selderie, wortelen, raapjes, champignons, de helft van de bouillon, citroensap, zout en peper. Breng het aan de kook, draai het vuur lager en sudder het, gedeeltelijk afgedekt, 30 minuten. Roer de rest van de bouillon erdoor met het bloemmengsel en de peterselie en laat het nog 20 minuten sudderen.
4 personen
gebied : Midden-Europa
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Zwitserland - Oostenrijk - Tsjechoslowakije - Hongarije - Roemenië / Eva Bakos en Albert Kofranek
donderdag 1 mei 2014
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten