SALATE DE VINETE (AUBERGINESALADE)
2 aubergines (500 gram elk)
6 eetlepels olie
2 eetlepels azijn
1 theelepel zout
vers gemalen zwarte peper
3 tenen knoflook, uit de knijper
Rooster de aubergines 1 uur in een voorverwarmde oven op 175°C tot de schil rimpelig is. Haal ze uit de oven en laat ze enigszins afkoelen. Snijd ze in de lengte doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Prak het vruchtvlees fijn, doe er geleidelijk aan olie en azijn bij en blijf kloppen tot alles goed gemengd is. Roer zout, peper en knoflook erdoor en zet de salade 2 uur in de koelkast alvorens op te dienen.
6 personen
gebied : Midden-Europa
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Zwitserland . Oostenrijk . Tsjechoslowakije . Hongarije . Roemenië / Eva Bakos, Albert Kofranek
donderdag 1 mei 2014
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten