woensdag 30 april 2014

Kaastaart uit de Pyreneeën (Europa)

KAASTAART UIT DE PYRENEEEN

6 plakjes diepvries bladerdeeg
3 eieren
1 eierdooier
3 dl crème fraîche
zout en peper
nootmuskaat
125 g licht belegen kaas, geraspt
125 - 150 g zachte geitenkaas in plakjes


Bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot cirkel 28 - 30 cm doorsnede. Ingevette taartvorm van 24 cm doorsnede ermee bekleden en deeg met vork inprikken. Oven voorverwarmen op 200°C. Eieren loskloppen met eierdooier, crème fraîche, zout, peper en nootmuskaat. Licht belegen kaas erdoor roeren. Eimengsel in vorm schenken en geitenkaas over taart verdelen. Taart in midden van de oven 30 - 40 min. bakken. Na 20 min. oven terug op 175°C. Taart is goed als eimengsel gestold is.

4 - 6 personen

gebied : Pyreneeën
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Marijke en Johan [Smulpaap]

Geen opmerkingen: