LEMON ICEBOX CAKE (CITROENIJSCAKE)
Dit dessert kan goed worden ingevroren. Het is prettig om het voor onverwachte gelegenheden bij de hand te hebben.
250 gram boter
250 gram suiker
3 eieren, dooiers en witten gescheiden
1,5 sinaasappel, de schil geraspt en het sap gezeefd
1 citroen, de schil geraspt en het sap gezeefd
15 lange vingers
Roer de boter met de suiker tot een romig geheel en voeg de eidooiers, het vruchtensap en de geraspte schil toe. Klop de eiwitten stijf en vouw ze in het botermengsel. Bekleed de bodem van een cake- of taartvorm met de lange vingers en strijk er een laag van het mengsel op. Herhaal dit tot alles op is; eindig met een laag lange vingers. Zet de cake een nacht in de koelkast of minstens 2 uur in de diepvries.
6 personen
gebied : Verenigde Staten
gerechtsoort : nagerecht
bron : Helen Corbitt’s cookbook / Helen Corbitt, via Erie Fraters [heerlijke_hapjes]
dinsdag 29 april 2014
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten