dinsdag 29 april 2014

Cotriade (Bretagne, Frankrijk)

COTRIADE

1,25 kilogram visfilets met wit visvlees (bv. heek, koolvis, zeeduivel, wijting, zeebaars... )
1 liter visfumet
400 gram aardappelen
2 middelgrote uien
1 glaasje cider (facultatief)
50 gram boter
1 royale eetlepel room
4 dikke sneden stokbrood
½ bosje gehakte peterselie
2 takjes tijm
2 blaadjes laurier
zwarte peper
zout


De visfilets spoelen, droogdeppen en in stukken verdelen. De aardappelen schillen en in dikke plakken snijden. De uien pellen en in vieren snijden. In een ruime kookpan in de boter op zacht vuur de uien lichtjes laten kleuren. De visfumet en de aardappelen toevoegen. Kruiden met tijm, laurier, zout en zwarte peper. Aan de kook brengen en 15 minuten zacht laten sudderen. De stukken vis met vast visvlees in de soep leggen en nog 10 minuten laten sudderen. De vissoorten met zacht visvlees (wijting) de laatste 5 minuten toevoegen. De sneden brood in diepe borden leggen en overgieten met een beetje van de vissoep. De stukken vis en aardappelen uit de kookpan scheppen en over de borden verdelen. Een lepel room en eventueel een glaasje cider door de resterende vissoep roeren en op smaak brengen met peper en zout. De borden helemaal vullen en bestrooien met gehakte peterselie.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 25 / 25 minuten

gebied : Bretagne, Frankrijk
gerechtsoort : soep

bron : Jupilerke, via [EUROPESErecepten]

Geen opmerkingen: