EIERRAGOUT MET GROENE KRUIDEN
6 eieren
30 gram boter
30 gram bloem
4 deciliter vleesbouillon
1 eierdooier
1 deciliter slagroom
zout
peper
2 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels geknipt bieslook
1 eetlepel dille
1 eetlepel kappertjes
Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder de koude kraan en pel ze. Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat deze zachtjes 1 minuut bakken. Voeg geleidelijk en onder roeren de bouillon toe en blijf roeren tot de saus kookt. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Klop de eierdooier met de room en giet in een klein straaltje een deel van de saus erbij. Giet dit mengsel bij de rest van de saus en laat deze niet meer koken. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de eieren in parten en schep ze met de kruiden en de uitgelekte kappertjes door de saus. Laat de ragout heet worden maar niet koken.
4 personen
gebied : Europa
gerechtsoort : brunchgerecht
bron : Erie Fraters, via [EUROPESErecepten]
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten