MARINADE MET WORTELS
1 - 2 wortels
1 stuk knolselderij
teentje knoflook
3 peperkorrels
1 laurierblad
1 - 2 peterseliewortels
uien
3 eetlepels olie
kruidnagels
mengsel van 1/3 witte wijn en 2/3 wijnazijn
De fijngesneden groenten in de hete olie smoren en de kruiden toevoegen (het laurierblad daartoe met de kruidnagels op een ui prikken). De wijn en de wijnazijn erbij gieten. Alles tezamen 20 minuten laten koken op een matig warm vuur. Het schuim eraf scheppen. Het wild in een stenen schaal leggen en overgieten met de afgekoelde marinade. Toedekken en op een koele plaats wegzetten. Na 2 - 3 dagen kan het vlees worden verwerkt. De aangegeven hoeveelheid kan verminderd worden als er bijvoorbeeld maar één stuk wild in word gelegd.
4 personen
land : Oostenrijk
gerechtsoort : saus
bron : De Oostenrijkse keuken / Marianne Piepenstock
woensdag 30 april 2014
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten