maandag 21 december 2009

Tagliatelle met boerenkool

TAGLIATELLE MET BOERENKOOL

1 ui
1 teentje knoflook
1 gele of rode paprika
300 gram tagliatelle
2 eetlepels olijfolie
500 gram boerenkool, gesneden en gewassen
1 blik gepelde tomaten, in blokjes (300 gram)
1 kruidenbouillontablet
1 eetlepel azijn
2 theelepel suiker
zout en peper
150 gram gemalen Parmezaanse kaas

Snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika, zonder de zaadlijsten en de zaadjes, in blokjes. Kook de tagliatelle in ruim kokend water, met wat zout, beetgaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de tagliatelle af, laat het goed uitlekken en doe het terug in de pan. Verhit ondertussen de olie in een grote pan en laat de ui omscheppend glazig fruiten. Voeg de knoflook en de paprikablokjes toe en laat deze kort mee fruiten. Voeg de boerenkool toe en roerbak op hoog vuur tot de boerenkool begint te slinken. Voeg de tomaatblokjes, het verkruimelde bouillontablet en een scheutje water toe. Schep alles goed om en breng op smaak met de azijn, suiker en zout en peper naar smaak. Schep het boerenkoolmengsel, samen met de tagliatelle, in een voorverwarmde schaal en serveer er de geraspte kaas bij.

4 personen

voedingswaarde : 610 kcal p.p.

gerechtsoort : kaasgerecht

bron : Petra Keunen [dieetinfo]

Geen opmerkingen: