GEBAKKEN ROGVLEUGEL MET RODE LINZEN EN KRUIDENROOM
150 gram rode linzen
6 eetlepels olijfolie
1 eetlepel tomatenpuree
¾ liter visbouillon
sap van 1 sinaasappel
sap van 1 limoen
1 theelepel truffelolie
zout
peper
4 rogvleugels à 175 gram
4 deciliter slagroom
4 eetlepels kruidenpesto
Was de linzen. Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de tomatenpuree 1 à 2 minuten op zacht vuur. Voeg de linzen en visbouillon toe en laat de linzen op zacht vuur 25 minuten koken. Giet de linzen af en roer sinaasappel- en limoensap en de truffelolie door de linzen. Laat dit samen afkoelen. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de rogvleugel lichtbruin en gaar in 2 minuten Meng de slagroom met de pesto. Verdeel de linzen over de borden, leg de gebakken rogvleugel erop en schenk de saus er omheen. Bestrooi de vis met zeezout.
4 personen
bereidingstijd / afkoelen : 45 minuten / 1 uur
gerechtsoort : visgerecht
bron : Nynke van der Kooi [Smulpaap]
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten