maandag 21 december 2009

Mossel-preischelp

MOSSEL-PREISCHELP

1 kleine venkelknol
50 gram prei, gesneden
25 gram wortel, geraspt
2 theelepel maïzena
2 eetlepel slankroom
½ theelepel viskruiden
100 gram gekookte mosselen
zout en peper
2 eetlepels geraspte 20+ of 30+ kaas

Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de venkelknol schoon en snijd hem in stukjes. Kook de venkel, prei en wortel in ca. 15 minuten gaar. Houd 1 deciliter kookvocht apart in een (steel)pannetje. Roer de maïzena los met een beetje water, voeg dit toe aan het achtergehouden kookvocht en laat deze saus even doorkoken. Laat de saus iets afkoelen en roer er dan de slankroom, viskruiden, uitgelekte groenten, mosselen, zout en peper naar smaak door. Verdeel het mengsel over een ingevette Sint-jakobsschelp en strooi de kaas erover. Bak de mossel-preischelp goudbruin in de voorverwarmde oven, in 10 minuten.
Lekker met een glaasje melk en een stuk fruit.

In plaats van een schelp kun je ook een klein ovenschaaltje gebruiken.

1 persoon

voedingswaarde : 240 kcal p.p.

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Petra Keunen [dieetinfo]

Geen opmerkingen: