maandag 21 december 2009

Lente-soezen

LENTE-SOEZEN

grote ongevulde soezen
3 hardgekookte eieren
100 gram peultjes
100 gram gedopte verse erwtjes
100 gram peen, in reepjes
10 radijsjes
100 gram (kalkoen)rookvlees
100 gram hüttenkäse
1 deciliter magere yoghurt
4 eetlepel halvanaise
peterselie en bieslook, fijngehakt
zout en peper

Kook de peultjes en erwtjes beetgaar, laat ze afkoelen en uitlekken. Snijd de radijsjes in plakjes. Snijd het rookvlees in smalle reepjes. Roer een saus van de hüttenkäse, magere yoghurt, halvanaise, peterselie, bieslook en zout en peper naar smaak. Schep de groenten en het rookvlees door de saus. Snijd de soezen open, door het bovenste kapje eraf te snijden. Snijd de eieren in plakjes en bedek de bodem van de soezen hiermee. Strooi hier iets zout over. Verdeel de saus over de plakjes ei en plaats de bovenkant van de soezen er weer op. Koel serveren.
Lekker met een glaasje melk en een stuk fruit.

4 personen

voedingswaarde : 230 kcal p.p.

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Petra Keunen [dieetinfo]

Geen opmerkingen: