zondag 26 april 2009

Remouladesaus

REMOULADESAUS

2 eierdooiers
zout
peper
1 - 2 theelepels mosterd
2 - 3 eetlepels citroenmelisseazijn
3 deciliter olie
2 - 3 augurken, zeer fijn gehakt
5 - 10 zoetzure uitjes, gesnipperd
4 - 5 eetlepels gehakte tuinkruiden, zoals bieslook, peterselie, bladselderij, lavas, dragon of dille
2 - 3 eetlepels kappertjes, uitgelekt
½ eetlepel ansjovispasta
mespunt basterdsuiker
enkele druppels worcestersaus

Klop de eierdooiers met zout,peper en mosterd tot ze romig en lichtgekleurd zijn. Roer afwisselend en in het begin druppelsgewijs azijn en olie erdoor. Voeg pas een volgend scheutje olie toe als het vorige geheel door de saus is opgenomen. Klop als de saus te dik is druppelsgewijs wat koud water erdoor tot de gewenste dikte is verkregen. Meng de augurken,uien, tuinkruiden, kappertjes en ansjovispasta door de mayonaise. Breng de remouladesaus op smaak met basterdsuiker, worcestersaus, zout en peper.

4 personen

gerechtsoort : saus

bron : Marianneke [De gezellige eethoek]

Geen opmerkingen: