zondag 26 april 2009

Kool-kerriesoep

KOOL-KERRIESOEP

½ groene kool
2 uien of 3 preien
½ kopje zonnebloemolie
3 eetlepels volkorenmeel
1 theelepel gemberpoeder
1 volle theelepel kerrie
gemalen koriander
lavas of mierikswortel, naar smaak
tamari of maggi of bouillonblokjes of zeezout, naar smaak

Verwijder de buitenste bladen van de kool en gebruik een grove rasp of schaaf om hem fijn te maken. Maak de uien of preien schoon en hak ze fijn. Verhit nu de olie in een ruime braadpan, flink heet, en fruit eerst de uien samen met de gember, kerrie en een deel van de kool. Voeg even later de overige kool toe en schep het mengsel om en om. Strooi nu het volkorenmeel erover, weer goed omroeren. Nu geleidelijk aan scheutjes water toevoegen totdat de gewenste soepdikte is verkregen. Met het deksel op de pan ongeveer een kwartiertje laten stoven. Tot slot op smaak afmaken met tamarizout en de overige kruiden. Deze soep smaakt heel apart, weinigen zullen de kool er nog in proeven.
Variatie: Koningssoep: Neem nu witte kool en vervang de gember en kerrie door gedroogde basilicum, vooral niet te zuinig met dit koningskruid. U zult succes oogsten met deze originele koningsoep.

3 - 4 personen

gerechtsoort : soep

bron : Eten van Moeder Aarde, via Erie Fraters [groenteboer]

Geen opmerkingen: