zondag 26 april 2009

Paddenstoelen in wijn uit de braadzak

PADDENSTOELEN IN WIJN UIT DE BRAADZAK

250 gram paddenstoelen, bijvoorbeeld oesterzwammen of champignons
25 gram boter, in kleine blokjes
2 eetlepels droge sherry, droge vermout of droge witte wijn.
1 eetlepel fijngehakte lavas of bladselderij
4 eetlepel magere kwark
zeezout
versgemalen peper

Maak de paddenstoelen schoon, halveer grote exemplaren of snijd ze in vieren. Verwijder taaie stelen van oesterzwammen en snijd de hoeden, afhankelijk van het formaat, in 4 of 8 repen. Doe de paddenstoelen met de boter, de drank, het grootste deel van de lavas of de selderij en de kwark in een middelgrote magnetronbestendige braadzak. Maak de zakjes losjes dicht en leg ze op een magnetronbestendig bord. Zet 4 minuten op HOOG in de magnetron en keer de zak halverwege de tijd voorzichtig om. Laat 2 minuten nagaren. Kneed de zak voorzichtig om de saus gelijkmatig te verdelen en laat de inhoud daarna in de serveerschaal glijden. Voeg de resterende kruiden toe en proef of er nog zout en/of peper bij moet.

4 personen

voedingswaarde : 78 kcal p.p.

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Clara Pauw [dieetinfo]

Geen opmerkingen: