zondag 26 april 2009

Kikkererwtenpuree met mosterd

KIKKERERWTENPUREE MET MOSTERD

250 gram kikkererwten
1 ui
zout
peper
1 mespuntje korianderpoeder
1 blaadje laurier
1 centiliter olijfolie (extra vierge)
4 eetlepels peterselie (fijngehakt)
2 blaadjes lavas
4 teentjes knoflook
4 eetlepels mosterd
4 tomaten

Zet de avond van tevoren de kikkererwten in ruim water in de week. Kook de volgende dag de kikkererwten ongeveer 45 minuten in de helft van het weekwater. Giet af en zet weer op met water, de grof gesneden ui, zout, peper, koriander, laurier en olie. Laat met het deksel op de pan ongeveer 1 uur zachtjes koken, giet af en vang het kookvocht op. Pureer de kikkererwten met de peterselie, lavas, geperste knoflook en mosterd. Zorg voor een stevige, gladde massa. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Hol de tomaten uit en vul ze met de kikkererwtenpuree.

4 personen

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Koken, lekker natuurlijk!, via Viviane Vanwynsberghe [De Heksenketel]

Geen opmerkingen: