OOGSTRELENDE TOMATEN IN HUN BLOOTJE
tomaten
olijfolie
lavas
tijm
rozemarijn
Kook water en leg daar de tomaten enkele minuutjes in. Laat ze even afkoelen en doe dan hun jasje uit. Snij de blote tomaatjes in vieren. Haal de zaden eruit. Snij de stukjes nog eens in vieren. Leg nu de partjes op een braadslede en giet er een beetje olijfolie over. Strooi een kruidenmengsel van tijm, rozemarijn, lavas enzovoorts over de tomaten en laat ze 10 uur drogen. Gebruik deze prachtig, rode, kruidige stukjes tomaat om je sla mee te versieren. De rest van de gedroogde tomatenschijfjes kan je nog 3 weken bewaren. Doe de gedroogde stukjes in een potje en giet er koudgeperste olijfolie over.
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Carla [Essie’s receptenhoek]
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten