zondag 26 april 2009

Groenteschotel

GROENTESCHOTEL

½ aubergine in dunne plakjes
2 vleestomaten in dunne plakjes
1 kleine courgette in dunne plakjes
zout
peper
diverse groene kruiden, bijvoorbeeld lavas, bieslook, basilicum en peterselie of gemengde gedroogde Provençaalse kruiden
3 eetlepels geraspte kaas

Leg alle plakken in de genoemde volgorde laagsgewijs in een ruime magnetronschaal; laat de laatste laag uit courgette bestaan en leg deze dakpansgewijs in een kring, zodat het midden vrij blijft. Bestrooi elke laag met zout, peper en groene kruiden. Laat de groenten, afgedekt, in de magnetron op ± 750 Watt in ± 8 minuten gaar worden en laat ze enkele minuten nagaren. Giet het vocht zo nodig en desgewenst af. Neem een deksel die in de schaal past, zodat de lagen netjes blijven liggen. Strooi de geraspte kaas over de schotel en dek de schaal weer af. Waarschijnlijk zijn de groenten nog zo warm, dat de kaas spoedig smelt. Zet het gerecht, als dit niet het geval is, afgedekt, op ± 500 Watt 1-2 minuten terug in de magnetron tot de kaas zichtbaar smelt.

4 personen

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Astrid Veltman

Geen opmerkingen: