zondag 18 mei 2008

Scabechi (Nederlandse Antillen)

SCABECHI (GEBAKKEN GEMARINEERDE VIS)

Een lekker voorgerechtje of een hapje tussendoor.

3 uien
3 teentjes knoflook
1 kleine winterwortel
2 rode Spaanse pepers of Madam Janetpepers
2 schoongemaakte makrelen
slaolie
1 deciliter witte wijnazijn
3 deciliter water
2 theelepels zout
2 laurierbladeren
1 theelepel zwarte peperkorrels
2 eetlepels kappertjes

Pel de uien en de knoflook. Snijd de uien in smalle ringen en de knoflook in
plakjes. Schil de wortel en snijd deze in reepjes. Was de pepers en snijd ze
in ringen. Verwijder de koppen van de makrelen en snijd de vissen elk in 9
stukken. Verhit een flinke laag slaolie in een hapjespan en bak hierin de
stukken makreel aan beide kanten bruin. Leg ze in een diepe schaal. Verhit
in een andere pan 3 eetlepels slaolie en bak hierin de uiringen 3 minuten op
een laag vuur. Voeg de knoflook, de azijn, het water, het zout, de
laurierbladeren, de peperkorrels, de rode peper en de kappertjes toe en
breng de marinade aan de kook. Giet de marinade over de vis. Laat het geheel
afkoelen en in de koelkast tenminste 24 uur marineren. De vis wordt koud of
lauw gegeten.

6 personen

land : Nederlandse Antillen
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan

Geen opmerkingen: