zondag 18 mei 2008

Pepesan van gestoomde makreel

PEPESAN VAN GESTOOMDE MAKREEL

2 uien
2 tomaten
1½ eetlepel sambal oelek
1 eetlepel suiker
4 eetlepels ketjap manis
½ theelepel gemalen laos
1 eetlepel citroensap
4 eetlepels olie
4 knoflookteentjes
4 gestoomde makreelfilets (van elk circa 125 gram)

Verwarm de oven voor op 160°C.
Pel intussen de uien en snijd ze in halve ringen. Maak de tomaten schoon en
snijd ze in stukjes.
Meng de sambal met de suiker, ketjap, laos, citroensap en 2 eetlepels olie.
Pers de knoflook erboven uit.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de uiringen circa 3 minuten.
Roer dan de tomaat en het sambalmengsel erdoor en laat het geheel circa 1
minuut pruttelen.
Verdeel de helft van het uimengsel over het midden van 4 grote stukken
aluminiumfolie, leg de makreelfilets erop en schep de rest van het uimengsel
erover. Vouw de aluminiumfolie als pakketjes dicht.
Leg de pakketjes circa 1 ½ uur in het midden van de oven.
Serveer de pepesan warm of afgekoeld met rijst.

4 personen

bereidingstijd : 1½ uur

gerechtsoort : visgerecht

bron : Lekker & pittig : Ruim 60 eenvoudige en heerlijke recepten voor
kruidige gerechten / Irene van Blommestein

Geen opmerkingen: