1½ kilo makreel, schoongemaakt
peper
zout
het sap van 1 limoen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 - 3 bosuitjes, fijngehakt
tijm
Spoel de makrelen grondig af, wrijf ze aan de binnenkant in met wat zout en
het limoensap en laat deze 15 minuten inwerken. Spoel de makrelen goed af
met koud water en dep ze droog met keukenpapier.
Meng de knoflook met de bosuitjes, wat tijm en wat peper en zout. Wrijf de
makrelen van binnen en van buiten in met het knoflookmengsel, schik ze in
een ovenvaste schaal, dek deze af met aluminiumfolie en laat de vis circa 30
minuten in de voorverwarmde oven (250°C) bakken.
Variaties:
• Bestrooi de gekruide vis met 1 theelepel Parmezaanse kaas en doe ze
in een ovenvaste schaal.
• Als de vis tijdens het bakken te droog wordt, kunt u een kopje
visbouillon toevoegen.
6 personen
gebied : Caraïbisch gebied
gerechtsoort : visgerecht
bron : Kookkunst uit de Cariben : Eetcultuur & recepten / Heidi Keller &
Miranda Greaves
Geen opmerkingen:
Een reactie posten