zondag 18 mei 2008

Gemarineerde horsmakreel (Portugal)

GEMARINEERDE HORSMAKREEL

1 deciliter olijfolie
4 horsmakrelen, schoongemaakt en gefileerd
3 uien, gepeld en kleingesneden
4 teentjes knoflook, uitgeperst
3 deciliter azijn
1 laurierblad
1 peterseliesteel
zout

Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de stukken vis aan beide kanten
circa 3 minuten. Haal de visfilets uit de pan en laat ze in een schaal
afkoelen. Fruit de uien en het knoflook in de rest van de bakolie goudgeel.
Voeg de azijn, 2 deciliter water, het laurierblad, de peterseliesteel en
veel zout toe. Laat dit mengsel 15 minuten flink koken. Schenk het hete
mengsel over de vis. Laat alles afkoelen en bewaar het gerecht in de
koelkast.

4 personen

land : Portugal
gerechtsoort : visgerecht

bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee

Geen opmerkingen: