woensdag 29 april 2020

Zwartoogboontjessoep uit Trinidad (Trinidad, Trinidad en Tobago)

ZWARTOOGBOONTJESSOEP UIT TRINIDAD

Ik heb in dit recept zwartoogboontjes uit de diepvries gebruikt. Kunt u alleen gedroogde krijgen, laat dan 225 gram bonen een nacht weken. Deze soep is voldoende voor een maaltijd. Serveer en een groene salade bij.

2 eetlepels olijfolie
1 groene paprika, steel en zaden verwijderd, in stukjes van ½ centimeter
1 middelgrote ui, gepeld en in stukjes van ½ centimeter
2 middelgrote wortels, geschild en in dobbelsteentjes van ½ centimeter
4 eetlepels culantro (Mexicaanse koriander) of verse koriander, fijngehakt
300 gram zwartoogboontjes uit de diepvries
1,6 liter groentebouillon of bouillon van blokjes
4 eetlepels zilvervliesrijst
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel pimentpoeder
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel mosterdpoeder, aangelengd met 1 eetlepel heet water
¼ gehakte Surinaamse of habañero-peper of ½ - 1 theelepel cayennepeper of een paar druppels Pepersaus uit Trinidad naar smaak
zout naar smaak
1 eetlepel bieslook, fijngehakt
partjes limoen of citroen naar smaak


Verhit de olie in een grote pan op een middelhoge warmtebron. Doe er de paprika, ui en wortel bij. Laat 3 minuten fruiten, of totdat de uien glazig zijn en aan de rand bruin beginnen te worden. Voeg de culantro of koriander toe en roer en keer. Voeg nu de bonen, bouillon, rijst, gember, piment, tijm, het aangelengde mosterdpoeder en het pepertje toe. Roer en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan, zet de warmtebron laag en laat onder af en toe roeren 1 ½ uur zachtjes koken. Voeg zo nodig nog wat zout toe. De soep moet heet zijn, voeg daarom desgewenst nog wat pikante saus of cayennepeper toe. Garneer de soep met bieslook en geef er de limoen of citroen apart bij.

6 personen

gebied : Trinidad, Trinidad en Tobago
gerechtsoort : soep

bron : Madhur Jaffrey’s vegetarische gerechten : Een standaardwerk met meer dan 500 recepten uit de hele wereld / Madhur Jaffrey

Geen opmerkingen: