woensdag 29 april 2020

Gebakken bakbananen (Caribisch gebied)

GEBAKKEN BAKBANANEN

Bakbananen zijn geel wanneer ze rijp zijn en u kunt ze dan gebruiken in de meeste vlees-, vis- of vegetarische gerechten. Hoe rijper bakbananen zijn, hoe donkerder en zoeter ze zijn.

2 gele bakbananen
olie voor het bakken
fijngesnipperde bieslook, ter garnering


Snijd de bakbananen met een klein scherp mes bij en dan doormidden.
Kerf de schil in langs de natuurlijke ribbels van elk stuk bakbanaan.
Trek vervolgens de rand van de schil omhoog en haal hem er in stukken af.
Snijd de geschilde stukken banaan in de lengte doormidden. Verhit wat olie in een grote koekenpan en bak de plakken 2 tot 3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn.
Schep de bananen uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Dien ze warm of koud op, gegarneerd met gesnipperde bieslook.

4 personen

gebied : Caribisch gebied
gerechtsoort : bijgerecht

bron : De Caribische keuken : Volop makkelijk te maken recepten uit een tropische keuken / Rosamund Grant

Geen opmerkingen: