woensdag 29 april 2020

Creoolse vis (Martinique)

CREOOLSE VIS

400 gram koolvis, ontdooid
2 citroenen, geperst
2 eetlepels arachideolie of maïsolie
mespuntje cayennepeper
zout

SAUS
1 rode paprika, zonder zaadjes, fijngehakt
1 kleine ui, fijngesnipperd
1 eetlepel kappertjes, uitgelekt
1 teentje knoflook, geperst
1 theelepel verse gehakte tijm of mespunt gedroogd
2 eetlepels peterselie, gehakt
2 eetlepels azijn
6 eetlepels olijfolie
2 tomaten, gepeld, zonder zaadjes, fijngehakt


Besprenkel de vis met citroensap en laat even intrekken. Verwarm de ovengrill voor. Dep de koolvis droog, strijk er een beetje olie over en strooi er cayennepeper en zout over. Meng alle ingrediënten voor de saus.
Rooster de vis aan beide kanten 2 - 3 minuten. Lepel de koude saus over de warme vis en serveer meteen. Garneer eventueel met wat partjes citroen.

4 personen

voedingswaarde : 405 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Martinique
gerechtsoort : visgerecht

bron : Boodschappen september 2009

Geen opmerkingen: