zondag 15 maart 2020

Zeewier met sojabonenkaas (Japan)

ZEEWIER MET SOJABONENKAAS

50 gram gedroogd zeewier
2 velletjes aburage (sojabonenkaas)
3 worteltjes
2 uien
grondnotenolie
sesamolie
Japanse sojasaus
zeewierbouillon
suiker


Was het zeewier en doe het in een schaal. Giet er water bij, laat het een uurtje weken en breng het zeewier dan over in een vergiet om uit te lekken. Spoel de olie uit de aburage door er - in een vergiet - flink wat kokend water over te laten stromen. Snijd de aburage dan in 2 millimeter brede reepjes. Maak wortel en uien schoon en snijd beide even fijn. Verhit een eetlepel grondnotenolie samen met een halve eetlepel sesamolie en bak hierin het uitgelekte zeewier, de reepjes aburage, wortel en ui, die u al bakkend goed met elkaar vermengt.
Voeg na 3 minuten ruim een halve deciliter sojasaus, de dubbele hoeveelheid zeewierbouillon en een eetlepel suiker toe. Laat het gerecht in de gesloten pan enkele minuten sudderen en dien het op met droog gekookte rijst.

4 personen

gebied : Japan
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Het komplete kookboek / Maria May

Geen opmerkingen: