zondag 15 maart 2020

Kyuri Akanasu Gomasu Sarada (Japan)

KYURI AKANASU GOMASU SARADA (JAPANSE SALADE)

1 grote tomaat, in plakken gesneden
1 komkommer, geschild en in plakken gesneden
½ theelepel zout
2 theelepels azijn
1 theelepel gemalen, geroosterd sesamzaad
1 theelepel sojasaus
1 eetlepel gebakken wrongel van witte sojabonen (tofu), in reepjes gesneden


Strooi wat zout over de tomaat en komkommer en zet ze ongeveer een half uur weg. Meng de azijn, het sesamzaad en de sojasaus door elkaar. Laat de tomaat en de komkommer goed uitlekken en droog de schijfjes voorzichtig met een doek. Meng de bonenwrongel door de saus, giet de saus over de tomaat en komkommer en schep het geheel om zoals u bij een gewone salade zou doen.

4 personen

gebied : Japan
gerechtsoort : salade

bron : “Overseas Press Club Cookbook” door Sigrid Schultz, in Salades en koude Voorgerechten (Praktisch koken) / Richard Olney

Geen opmerkingen: