zondag 10 november 2019

Rozenmeringue met granaatappelpitjes (Midden-Oosten)

ROZENMERINGUE MET GRANAATAPPELPITJES

citroensap of azijn
6 eiwitten
300 gram fijne suiker
1 eetlepel maïzena
rozenwater
1 granaatappel
poedersuiker, naar keuze


Verwarm de oven voor op 120°C. Maak de kom en de gardes van de keukenmachine (of de kom en gardes van een handmixer) goed vetvrij met keukenpapier met wat citroensap of azijn. Klop eerst de eiwitten op halve kracht wat dikker. Voeg dan een derde van de suiker toe en klop nu verder op een iets hogere stand. Voeg weer een derde van de suiker toe en klop tot deze suiker is opgenomen. Voeg de rest van de suiker toe en laat op de hoogste stand kloppen tot het schuim stevige pieken vormt en je tegemoet glanst. Klop niet te lang door, want dan valt het schuim weer uit elkaar. Schep er met een houten lepel snel de gezeefde maïzena en naar smaak 1 theelepel tot 1 eetlepel rozenwater - hoe meer rozenwater, hoe geparfumeerder de smaak en hoe meer kans je loopt dat er wat gestold rozenwater uit de meringue gaat lekken!
Bekleed een bakplaat met keukenpapier en verdeel het schuim er naar eigen wens over: vorm hoge, grillige bergjes schuim. Droog/bak de meringue circa 2 uur in de oven. Maak de bergjes niet te hoog en te groot, want dan duurt het drogen/bakken veel langer!
Pel de granaatappel: snijd het kroontje eruit en breek de granaatappel open door je duimen erin te zetten. Pel de pitjes eruit en zorg dat de witte velletjes niet meekomen. Bestrooi de afgekoelde, droge meringue met de granaatappelpitjes en eventueel met wat gezeefd poedersuiker voor een mooi laagje.

6 - 8 personen

gebied : Midden-Oosten
gerechtsoort : nagerecht

bron : Arabia bij je thuis : Arabisch-mediterrane recepten om te leren kennen / Nadia Zerouali & Merijn Tol

Geen opmerkingen: