zondag 10 november 2019

Rode-bietensalade (Marokko)

RODE-BIETENSALADE

500 gram rode bieten, gekookt en afgekoeld
1 stronk witlof
1 tomaat, ontdaan van zaadjes en in kleine blokjes gesneden
½ sjalotje, in heel fijne blokjes
1 eetlepel koriander, fijngehakt
zeezout naar smaak
2 theelepels azijn, of naar smaak, liefst Marokkaanse azijn of appelazijn
2 theelepels extra vergine olijfolie, of naar smaak
een handje bladspinazie


Halveer de bieten en snij ze in plakken van 5 millimeter.
De witlof snij je in de lengte doormidden; verwijder e bittere kern en snij dan in halve ringen van 1 centimeter.
Doe alle groenten samen in een schaal. Voeg het halve sjalotje, koriander, zout, azijn en olijfolie toe en meng het geheel goed.
Meng de bladspinazie er voorzichtig doorheen. Laat dit een half uurtje in de ijskast staan zodat de smaken goed intrekken. Serveer op kamertemperatuur.

4 - 6 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Casa Benali : Het Marokkaanse huis-tuin-en-keukenkookboek / Abdelkader Benali & Saida Nadi-Benali

Geen opmerkingen: