maandag 15 juli 2019

Witloofsoep (Vlaanderen, België)

WITLOOFSOEP

1 ui
2 dikke of 3 wat dunne struikjes witlof
30 gram boter
2 schepjes suiker
1 liter bouillon of water
½ liter melk of gedeeltelijk melk en room
peper
zout
geraspte kaas


Snipper de ui, verwijder het stronkje en het binnenste van de onderkant van het lof en snijd de struikjes in zeer dunne sliertjes. Fruit ui en lof met de suiker zachtjes in de boter waarbij de suiker licht karamelliseert. Schep de massa geregeld om met een houten lepel. Voeg de bouillon of het water erbij en laat het zachtjes gaar koken. Voeg de melk of e melk met room toe, laat nog één minuut doorkoken, breng op smaak met peper en zout en strooi aan tafel geraspte kaas over de soep.

4 personen

gebied : Vlaanderen, België
gerechtsoort : soep

bron : De echte Vlaamse keuken / Wina Born

Geen opmerkingen: