maandag 15 juli 2019

Bier-kaasfondue (België)

BIER-KAASFONDUE

1 knoflookteentje
4 deciliter Kriek Lambic (of pils)
600 gram geraspte belegen Goudse kaas
1 eetlepel maïzena
cayennepeper
grof volkorenbrood om in te dopen


Wrijf de kaasfonduepan in met het gehalveerde knoflookteentje. Verwarm het bier in de pan tot het begint te bruisen. Draai dan het vuur laag, voeg kaas toe en laat hem al roerende smelten (niet koken!).
Roer de maïzena met 2 eetlepels koud water; schenk het papje al roerende bij de fondue.
Breng de fondue op smaak met cayennepeper.
Serveer de fondue direct op een réchaud.

4 personen

gebied : België
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Barbecue, grill, gourmet en fondue : Ruim 140 heerlijke recepten / Irene van Blommestein

Geen opmerkingen: