dinsdag 4 juli 2017

Harde broodjes gevuld met pikante kaas-tonijnsalade

HARDE BROODJES GEVULD MET PIKANTE KAAS-TONIJNSALADE

4 grote harde broodjes
1 blikje tonijn au naturel
75 gram belegen Edammer kaas
1 hardgekookt ei
1 tomaat
¼ komkommer
¼ gele paprika
1 lente-uitje
½ à 1 Spaans pepertje
4 grote of 8 kleine slabladeren
mayonaise of zachte boter voor het besmeren van de broodjes
hete chilisaus (eventueel)

DRESSING
1 eetlepel rode wijnazijn
1 theelepel Dijonmosterd
4 eetlepels mais- of zonnebloemolie
zout
peper
1 mespuntje suiker
tabasco (eventueel)


Snijd van de broodjes een kapje af en verwijder het kruim uit de onderste stukken. Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Pluk de helft van de tonijn met een vork uit elkaar (bewaar de andere helft voor iets anders). Snijd de kaas in piepkleine dobbelsteentjes en het ei in acht partjes. Snijd de tomaat in vieren, verwijder het sap en de pitjes en snijd het vruchtvlees in piepkleine dobbelsteentjes. Schil de komkommer, snijd hem doormidden en verwijder de zaadjes met een theelepel. Snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes van hetzelfde formaat als de kaasblokjes. Snijd de paprika eveneens in heel kleine blokjes en snijd het lente-uitje in ringetjes. Snijd de Spaanse peper in de lengte open, verwijder de zaadjes en snijd of hak de peper in kleine stukjes. Was de slabladeren en slinger ze droog in de slacentrifuge. Vermeng de ingrediënten voor de dressing in een kom en breng het geheel op smaak met zout, peper, suiker en - eventueel - een paar druppels tabasco. Bestrijk de uitgeholde broodjes vlak voor het opdienen met mayonaise of zachte boter en bekleed ze met de slabladeren. Doe de tonijn, de kaas, de groenten en 1 à 2 theelepels (afhankelijk van de gewenste pittigheid) fijngehakte Spaanse peper bij de dressing en schep alles zorgvuldig door elkaar. Verdeel de salade over de broodjes, leg de partjes ei bovenop en leg de kapjes schuin op de vulling. Serveer direct. Voor liefhebbers van zeer scherp eten kunt u een kommetje met hete chilisaus op tafel zetten.

4 personen

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Salades à la mode : Honderd recepten voor kleurrijke, elegante salades / Monica Fromm (Het Nederlands Zuivelbureau)
Een reactie posten