woensdag 24 mei 2017

Knakworst-paprikasalade

KNAKWORST-PAPRIKASALADE

½ ui
1 teentje knoflook
2 takjes peterselie
4 eetlepels olie
2 eetlepels kruidenazijn
2 theelepels mosterd
zout
peper
4 tomaten
2 groene paprika’s
2 blikjes knakworst à 200 gram


Ui pellen en fijn snipperen. Knoflook pellen en boven slaschaal uitpersen. 1 Takje peterselie erboven fijn knippen. Toevoegen: olie, azijn, mosterd, zout en peper. Tot sausje roeren. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Paprika’s wassen, zaadlijsten verwijderen en in heel dunne reepjes snijden. Knakworstjes afgieten en in stukjes snijden. Aan saus toevoegen: tomaat, paprika en knakworst. Goed omscheppen. Rest van peterselie erboven fijnknippen.

4 personen

voedingswaarde : 465 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip mei 1980

Geen opmerkingen: