woensdag 24 mei 2017

Courgette gevuld met tonijn

COURGETTE GEVULD MET TONIJN

zout
150 gram witte rijst
2 kleine courgettes (500 gram)
1 ui
1 rode paprika
8 groene olijven met piment
1 eetlepel olie
2 blikjes tonijn met groenten (à netto 185 gram)
Worcestershiresaus
peper
2 eetlepels dille


In pan met water en zout rijst koken volgens gebruiksaanwijzing op verpakking. Courgettes wassen en in lengte halveren. Met lepel tot op 1 centimeter van wand uithollen. In pan met ruim water en zout courgettehelften in 7 minuten gaarkoken. Intussen ui pellen en snipperen. Paprika schoonmaken, wassen en in dunne reepjes snijden. In hapjespan olie verhitten. Ui fruiten. Paprika en olijven toevoegen en even meebakken. Tonijn met groenten toevoegen en al omscheppend door en door warm laten worden. Pittig op smaak brengen met worcestershiresaus, zout en peper. Courgettehelften uit pan nemen, met keukenpapier droogdeppen en vullen met tonijnmengsel. Op twee borden zetten en bestrooien met dille. Rijst ernaast scheppen.

2 personen

voedingswaarde : 490 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Allerhande mei 1993

Geen opmerkingen: