vrijdag 30 september 2016

Tortellini van gekruide pompoen, basilicum en ricotta met krokante tuinkruiden (Groot-Brittannië)

TORTELLINI VAN GEKRUIDE POMPOEN, BASILICUM EN RICOTTA MET KROKANTE TUINKRUIDEN

1 recept kruidige, geroosterde pompoen
2 flinke handen vol vers basilicum, alleen de blaadjes, grof gehakt
250 gram ricotta (de lekkerste die je kunt vinden)
1 - 2 handen vol geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
zout
zwarte peper uit de molen
450 gram pasta
2 handen vol gemengde verse tuinkruiden (salie, tijm, marjolein)


Verdeel de kruidige, geroosterde pompoen in twee porties en hak de ene helft fijn, de andere grof (als je wilt kun je de schil eraf halen, maar ik vind die juist lekker, omdat hij zacht is geworden en je het kunt eten). Doe alle pompoen in een kom en voeg er het basilicum, de ricotta en het merendeel van de Parmezaanse kaas aan toe. Prak alles door elkaar en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Vul de tortellini en kook ze in kokend water met wat zout in 3 - 4 minuten gaar. Bak de gemengde tuinkruiden in wat boter, geklaarde boter of olijfolie krokant en strooi ze over de tortellini. Serveer ze met de rest van de Parmezaanse kaas erover gestrooid.

4 - 6 personen

land : Groot-Brittannië
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Jamie Oliver, via Viviane Vanwynsberghe [De-Heksenketel]