zondag 21 augustus 2016

Chilipeperpasta (Midden-Afrika)

CHILIPEPERPASTA

1 kilogram Afrikaanse of Antilliaanse chilipepers
4 middelgrote uien
2 deciliter arachideolie
1 eetlepel zout


Neem 1 kilogram Afrikaanse of Antilliaanse chilipepers, verwijder de steel en spoel ze schoon. Maak 4 middelgrote uien schoon en snipper ze. Verhit 2 deciliter arachideolie op een zacht vuur, voeg de chilipepers en de uien toe en laat 30 minuten op een klein vuurtje staan, terwijl je het geheel geregeld omroert. Goed mengen, 1 eetlepel zout toevoegen en opnieuw 30 minuten op een zacht vuur laten koken. Mix het geheel en verdeel het over enkele glazen potten. Chilipepers die op deze manier bereid worden kan je één week bewaren. Als je ze langer wilt bewaren, kan je 1 centimeter olie op de chilipepers in de glazen pot gieten voor je hem sluit. Zo komt er geen lucht meer aan de chilipeperpasta. Of als de chilipepers nog heel warm zijn, kan je ze in de glazen potten scheppen, het deksel erop schroeven en de glazen potten dan omdraaien tot de inhoud helemaal afgekoeld is. Ongeopend kan je deze glazen potten nog enkele weken bewaren.

16 personen

voor- / bereidingstijd : 20 / 60 minuten

gebied : Midden-Afrika
gerechtsoort : saus

bron : De Afrikaanse keuken van Marie Louise : De charmes en geuren van Afrika / Marie Louise Borremans