zondag 10 januari 2016

Meerval met fruitsalsa

MEERVAL MET FRUITSALSA

4 meervalfilets
2 (bloed)sinaasappels
2 citroenen
200 gram aardbeien, in stukjes
1 gedroogd chilipepertje, gehakt
1 eetlepel honing
2 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel zout

Snijd de schil met het wit van de sinaasappels en de citroenen. Wip de partjes eruit en vang ze met het sap op. Meng de sinaasappel- en citroenpartjes met de aardbeien. Voeg de chilipeper en 1 eetlepel honing toe en marineer de vruchten 1 uur. Breng 1 liter water met de azijn en het zout aan de kook. Voeg de vis toe, dek de pan af en zet de hittebron uit. Laat de vis 20 minuten garen. Serveer de vis lauwwarm met de fruitsalsa.

4 personen

voedingswaarde : 190 kcal p.p.
voorbereidings- / bereidingstijd : 15 / 60 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Lekker Gezond december 2001 / januari 2002