zondag 10 januari 2016

Geroosterde meerval met chili-olie en citroen

GEROOSTERDE MEERVAL MET CHILI-OLIE EN CITROEN

2 takjes peterselie
2 citroenen
225 gram meervalfilets
2 - 3 eetlepels chili-olie
grof gemalen zeezout
versgemalen vierkleurenpeper


Grillpan gloeiend heet laten worden. Peterselie heel fijn hakken. Citroenen schoon boenen en 1½ citroen in 6 dikke plakken snijden. Andere halve citroen uitpersen.
Meervalfilet droogdeppen met keukenpapier, in 2 gelijke stukken snijden en inwrijven met 1 eetlepel citroensap en 1½ eetlepel chili-olie. Plakjes citroen bestrijken met chili-olie. 2 Borden voorverwarmen.
In grillpan meervalfilets in 5 - 7 minuten goudbruin en gaar roosteren, halverwege keren. Meervalfilets op warme borden leggen. Plakjes citroen in grillpan in 1 minuut bruin roosteren.
Rest van chili-olie over vis druppelen. Zout en peper erboven malen en peterselie erover strooien. Plakjes citroen erop leggen. Serveren met gebakken aardappels in de schil en gegrilde tomaten.

2 personen

voedingswaarde : 245 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Allerhande april 2001