zondag 10 januari 2016

Gepocheerde meervalfilet met kruidige vanilleboter

GEPOCHEERDE MEERVALFILET MET KRUIDIGE VANILLEBOTER

1 sinaasappel
1 vanillestokje
75 gram roomboter
1 eetlepel roze peperbessen
1 visbouillontablet
zout
versgemalen peper
225 gram meervalfilets
6 sprietjes knoflookbieslook


Sinaasappel schoon boenen en met zesteur mooie sliertjes schil eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. Vanillestokje opensnijden. In steelpan boter smelten. Sinaasappelschilletjes, vanillestokje en peperbessen toevoegen en 5 minuten zachtjes laten trekken, niet laten koken.
In hapjespan 4 deciliter water met bouillontablet, sinaasappelsap, zout en peper aan de kook brengen. Bouillontablet al roerende oplossen. Meervalfilet in 2 gelijke stukken snijden en in vocht leggen. Op zacht vuur in 6 - 8 minuten tegen de kook aan net gaar laten worden. 2 Borden voorverwarmen.
Vanillestokje uit boter nemen, zaadjes eruit schrapen en door boter roeren. Bieslook erboven in stukjes van 1 centimeter knippen. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Meervalfilets met schuimspaan uit vocht nemen, even laten uitlekken en op warme borden leggen. Vanilleboter erover scheppen. Serveren met aardappelpuree en veldsla.

2 personen

voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Allerhande april 2001

Geen opmerkingen: