zaterdag 8 november 2014

Escabeche (Portugal)

ESCABECHE (VISSALADE MET KNOFLOOK)

1 kilogram visfilet (zeebaars, rouget, kabeljauw)
2 middelgrote uien
1 rode paprika
knoflook
peterselie
olijfolie
rode wijnazijn
1 laurierblad


Was de visfilets en snijd ze in stukken van 4 - 5 centimeter. Snijd de uien en paprika in dunne ringen. Pel 6 teentjes knoflook en knip het blad van 1 tal peterselie grof. Leg in een braadpan de uien, paprika en knoflook. Strooi de peterselie erover en schenk er een ½ deciliter olie en een ½ deciliter azijn op. Leg het laurierblad ertussen. Leg de stukken vis er bovenop. Schenk over de vis nogmaals een ½ deciliter olie en een ½ deciliter azijn. Breng het geheel aan de kook en laat het in 40 minuten gaar worden. Laat de vis afkoelen in de gesloten pan en laat het 2 - 3 dagen doortrekken op een koele plaats (liefst de koelkast). Geef er knapperig vers (stok)brood bij en een simpele salade.

4 personen

gebied : Portugal
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Mediterrane keuken (Libelle) / Hoofdredactie Franska Stuy

Geen opmerkingen: