RABARBERSAFT (RABARBERSAP)
Overal in Scandinavië zijn ze gek op rabarber, Zweden niet uitgezonderd. Rabarber groeit hier goed en heeft een prachtige roze kleur. Rabarberlimonade is dan ook erg leuk en eenvoudig om te maken.
1 kilogram rabarber, in plakjes gesneden
500 milliliter water
80 gram suiker
1 eetlepel vanillesuiker
bruiswater
kook de rabarber samen met het water, de suiker en vanillesuiker in een pan tot het zacht is. druk het vruchtvlees door een zeef en vang de siroop op. Gebruik de compote bijvoorbeeld voor over wafels. Giet de siroop in een fles. De limonade is heerlijk met bruiswater. Ga daarbij uit van de helft bruiswater en de helft limonade. De siroop blijft een week goed in de koelkast.
10 personen
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Zweden
gerechtsoort : drank
bron : Het lekkerste uit Zweden : 60 Must eat gerechten / Ingrid Hofstra
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten