PRESSGURKA (INGELEGDE KOMKOMMER)
Pekelen, fermenteren en inmaken: het is een Scandinavische traditie die nog altijd erg populair is. Ingemaakte groente komt in vele gerechten terug.
1 komkommer
1 theelepel zout
125 milliliter azijn
75 milliliter water
3 witte peperkorrels
50 milliliter suiker
1 eetlepel peterselie
Snijd de komkommer in fijne plakjes en meng met zout in een kom. Leg er een zwaar bord bovenop en eventueel daarbovenop nog een vijzel. Laat 30 minuten staan.
Kook de azijn en het water samen met de peperkorrels en suiker in een steelpan en laat enigszins afkoelen. Hak de peterselie fijn en doe in een gesteriliseerde pot. Giet eventueel ontstaan vocht van de komkommer af, maar spoel de komkommer niet af. Doe de komkommer in de pot en giet het azijnmengsel eroverheen. Bewaar tot gebruik op een donkere en koele plek. Na openen in de koelkast bewaren.
8 personen
bereidingstijd : 45 minuten
gebied : Zweden
gerechtsoort : inmaak
bron : Het lekkerste uit Zweden : 60 Must eat gerechten / Ingrid Hofstra
zondag 5 oktober 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten