zondag 5 oktober 2025

Inlagd Rödbeter (Zweden)

INLAGD RÖDBETER (INGELEGDE RODE BIETEN)

250 milliliter azijn
120 milliliter suiker
150 milliliter water
1 theelepel zout
9 witte peperkorrels
4 korrels piment
4 rode bieten


Kook de azijn, suiker en water samen met de specerijen in een pan en laat afkoelen.
Kook de rode bieten in de schil in een pan met ruim water en een snufje zout tot ze gaar zijn, zo’n 30 minuten. Laat afkoelen en pel. Snijd in kwarten.
Doe de bieten in een schone pot en giet het azijnmengsel eroverheen. Bewaar tot gebruik op een donkere en koele plek. Na openen in de koelkast bewaren.

8 personen

bereidingstijd : 45 minuten

gebied : Zweden
gerechtsoort : inmaak

bron : Het lekkerste uit Zweden : 60 Must eat gerechten / Ingrid Hofstra

Geen opmerkingen: