INLAGD RÖDBETER (INGELEGDE RODE BIETEN)
250 milliliter azijn
120 milliliter suiker
150 milliliter water
1 theelepel zout
9 witte peperkorrels
4 korrels piment
4 rode bieten
Kook de azijn, suiker en water samen met de specerijen in een pan en laat afkoelen.
Kook de rode bieten in de schil in een pan met ruim water en een snufje zout tot ze gaar zijn, zo’n 30 minuten. Laat afkoelen en pel. Snijd in kwarten.
Doe de bieten in een schone pot en giet het azijnmengsel eroverheen. Bewaar tot gebruik op een donkere en koele plek. Na openen in de koelkast bewaren.
8 personen
bereidingstijd : 45 minuten
gebied : Zweden
gerechtsoort : inmaak
bron : Het lekkerste uit Zweden : 60 Must eat gerechten / Ingrid Hofstra
zondag 5 oktober 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten