GESMOORDE PREI MET EIEREN EN ZA’ATAR
30 gram boter
2 eetlepels olijfolie
2 flinke preien (of 4 kleinere), schoongemaakt, in ringen van ½ centimeter (530 gram)
1 theelepel komijnzaad, geroosterd en licht geplet
2 kleine ingemaakte citroenen, pitten verwijderd, schil en vruchtvlees fijngehakt (30 gram)
300 milliliter groentebouillon
200 gram fijne spinazie
6 grote eieren
90 gram feta, in blokjes van 2 centimeter gebroken
1 eetlepel za’atar
zout
zwarte peper
Doe de boter met 1 eetlepel olijfolie in een grote sauteerpan waarvoor u een passend deksel hebt en zet hem op halfhoog tot hoog vuur. Voeg zodra de boter begint te schuimen de prei toe met ½ theelepel zout en royaal peper. Bak de prei onder regelmatig omscheppen 3 minuten tot hij gaar is. Voeg de komijn, citroen en groentebouillon toe en laat 4 – 5 minuten zachtjes borrelend koken tot de vloeistof grotendeels is verdampt. Schep de spinazie door het preimengsel, laat hem 1 minuut slinken en draai het vuur halfhoog.
Maak met de bolle kant van een opscheplepel es kuiltjes in het preimengsel en breek in elk kuiltje een ei. Bestrooi de eieren met een snufje zout, verdeel de feta rondom de eieren en zet het deksel op de pan. Laat het gerecht 4 – 5 minuten smoren tot de eiwitten gaar, maar de dooiers nog vloeibaar zijn.
Roer de za’atar door de overgebleven eetlepel olie en besprenkel de eieren ermee. Serveer het gerecht direct uit de pan.
6 personen
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Simpel / Yotam Ottolenghi met Tara Wigley en Esme Howarth
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten