RUNDVLEESSCHOTEL
800 gram kweeperen
400 gram bakbanaan
3¼ deciliter kippenbouillon
1 kilogram rundvlees
3 laurierblaadjes
2 eetlepels koriander
1 theelepel zout
250 gram ananasstukjes
3 Spaanse pepers
300 gram courgette
Schil de kweeperen, snijd ze overdwars doormidden en verwijder de pitten. Snijd de bakbanaan in schijfjes van 2 centimeter. Breng in een tajine of pot de kippenbouillon aan de kook. Voeg het grof gesneden rundvlees, laurierblaadjes en overige kruiden toe en draai het vuur laag. Laat het geheel 20 minuten sudderen. Voeg nu ananasstukjes, gesneden Spaanse pepers, grof gehakte koriander, kweeperen, schijfjes bakbanaan en plakjes courgette toe en laat het geheel sudderen tot het vlees gaar is.
6 personen
gebied : Marokko
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Marokkaans kookboek / Hachemi Moumen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten