RAMEN
½ theelepel natriumcarbonaat (gemaakt door baksoda te verhitten in een steelpan)
¼ theelepel zout
200 gram tarwebloem + extra om te bestuiven
Meng in een kom het natriumcarbonaat met 85 milliliter water en roer tot het is opgelost. Voeg het zout toe en roer tot dat ook is opgelost. Doe de bloem in de kom van een standmixer met deeghaak en draai op de laagste stand terwijl je het water erin giet. Kneed in een paar minuten tot een bal, het deeg blijft wel heel korrelig. Dek af met vershoudfolie of een vochtige theedoek en laat 30 tot 60 minuten rusten.
Verdeel het deeg in 2 stukken en gebruik een deegroller om het dun genoeg te maken om door de dikste stand van de pastamachine te halen. Haal een stuk deeg door de pastamachine, vouw het dubbel en haal opnieuw door de pastamachine. Herhaal een paar keer. Het deeg is heel kruimelig, maar hoe vaker je het door de pastamachine haalt, hoe soepeler het wordt. Herhaal met de tweede helft van het deeg en laat het deeg weer 30 minuten afgedekt rusten.
Vouw elk stuk deeg nog een keer dubbel en haal het door de dikste stand van de pastamachine. Zet de pastamachine een standje dunner en haal het deeg erdoorheen. Zet de pastamachine steeds een standje dunner tot je op stand 5 of 6 bent. Als het deeg scheurt of breekt, vouw het dan gewoon dubbel en haal het nog een keer door de pastamachine.
Zet het snijstuk op de pastamachine en haal het deeg erdoor om noedels te maken. Bestuif de noedels met genoeg bloem zodat ze niet gaan plakken en bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast. Ramen zijn het lekkers als ze 1 dag in de koelkast hebben gerust, maar je kunt ze ook meteen koken. De noedels hebben maar heel kort nodig, zo’n 1 minuut, maximaal 2, in een pan met gezouten kokend water.
2 personen
bereidings- / wachttijd : 30 / 75 minuten
gebied : Oost-Azië
gerechtsoort : noedelgerecht
bron : Noedels : 40 Kommen comfortfood / Emma de Thouars
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten